Duovagn : Bästa duovagn 2024


duovagn bäst i test

Fakta och tips när du ska köpa duovagn

En duovagn kan du använda från det att barnet är nyfött fram tills dess att barnet är 3-4 år. En duovagn påminner på många sätt om en kombivagn, då de båda är har lång användningstid och ska tåla flertal år av användning. 

En duovagn har två insatser, en liggdel och en sittdel som används till samma chassi. Man kan säg att man med en duovagn får två vagnar i ett. Delarna används separat där liggdelen används under det första halvåret. Så snart barnet kan sitta upprätt på egen hand är det dags att byta till duovagnens sittdel. 

En duovagn ska tåla många års användning. Det som anger när du ska sluta använda sittdelen som kommer till en duovagn är maxvikten. 

Läs mer: Bästa barnvagn just nu!

Detta inlägg innehåller reklamlänkar, där vi får provision på köp som genomförs efter klick. Detta är en del av våra intäkter, men något som vi ALDRIG låter påverkar vår utvärdering. De produkter vi rekommenderar utgår alltid från fakta och säkerhet för dig och ditt barn.

Duovagn – bäst i test

Här presenterar vi de duovagnar som just nu är bäst i test. Vill du gå på djupet och läsa om vilken duovagn som är absolut bäst inom olika modeller så klicka in på respektive variant. 

Bästa duovagn 2024

Vi har gått igenom information och råd från experter och tester för att hitta bästa duovagn 2024. Här nedan ser du resultatet. 

Bäst i test – premiumklassen

Bäst i testModell och ranking
Bugaboo Fox2 kombivagn1. Bugaboo Fox 5, Duovagn

Se produkt och pris på:
Bugaboo.se
Bugaboo Fox2 kombivagn2. Cybex Priam, Duovagn
(storsäljare för dig som söker en flexibel vagn)

Se produkt och pris på:
Jollyroom.se
Babyland

Bäst i test – mellanklassen

Bäst i testModell och ranking
Bugaboo Fox2 kombivagn1. Britax Smile 5Z, Duovagn

Se produkt och pris på:
Babyland
Jollyroom
Emmaljunga NXT 902. Emmaljunga NXT90, Duovagn

Se produkt och pris på:
Babyland

Bäst i test – budgetklassen

Bäst i testModell och ranking
Bugaboo Fox2 kombivagn1. Beemoo Move 2-in-1

Se produkt och pris på:
Jollyroom
2. Alternativ…

Söker du billiga vagnar så har Jollyroom ett stort och bra utbud av duovagnar. Dessa har vi dock inte lyckats få fram tillräckligt med fakta om för att utvärdera. Se alla duovagnar på Jollyroom.se

Se alla Duovagnar på:

Bugaboo Fox 5 : bästa premiumvagn

Bugaboo Fox 5 representerar en perfekt kombination av stil, komfort och användarvänlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för dagens föräldrar. Den är designad med tanke på både barnets och förälderns behov, vilket framgår av dess mångsidighet och högkvalitativa konstruktion. Några fördelar med Bugaboo Fox 5 är:

 • Anpassningsbar och Långvarig Design
 • Hög Komfort och Säkerhet
 • Enkel Användning och Förvaring
 • Stilfull och Anpassningsbar
 • Miljövänligt Val

Sammanfattningsvis är Bugaboo Fox 5 inte bara en barnvagn, utan en investering i bekvämlighet, säkerhet och stil. Dess mångsidighet och hållbarhet gör den till den perfekta följeslagaren för din familjs äventyr, från nyfödda dagar till småbarnsåren. Vagnen har även ett relativt sett bra andrahandsvärde.

Se produkt och pris på:
Bugaboo

Britax Smile 5Z: bästa mellanvagn

Britax Smile 5Z är som en idealisk duovagn för familjer som värderar både funktionalitet och stil. Denna vagn är designad för att göra livet lättare för föräldrar samtidigt som den erbjuder högsta möjliga komfort och säkerhet för barnet. Några fördelar med Britax Smile 5Z

 • Flexibel och Användarvänlig
 • Komfort och Säkerhet i Fokus
 • Praktisk Förvaring och Transport
 • Elegant och Personlig Stil
 • Hållbarhet och Kvalitet

Sammanfattningsvis kombinerar Britax Smile 5Z bekvämlighet, säkerhet och stil på ett sätt som tillgodoser behoven hos moderna föräldrar och deras barn. Dess mångsidighet och hållbarhet gör den till en utmärkt investering för familjer som vill ha en pålitlig följeslagare genom barnets första år.

Detta är den duovagn vi skulle rekommendera om vi endast får välja en modell. 

Se produkt och pris på:
JollyroomBabyland

Beemoo Move 2-in-1: bästa budgetvagn

Beemoo Move 2-in-1 är en attraktiv lösning för föräldrar som söker en kombination av mångsidighet, komfort och ekonomisk tilltalande duovagn. Denna vagn är designad för att möta de dagliga utmaningarna hos moderna familjer, utan att kompromissa med barnets säkerhet och bekvämlighet. Några fördelar med Beemoo Move 2-in-1 är:

 • Flexibel Design för Olika Åldrar
 • Komfort och Säkerhet
 • Användarvänlig och Praktisk
 • Enkel och Stilren Design
 • Prisvärdhet och Kvalitet

Sammanfattningsvis är Beemoo Move 2-in-1 en utmärkt duovagn för familjer som söker en mångsidig, praktisk och ekonomiskt tillgänglig lösning. Dess kombination av användarvänlighet, komfort, säkerhet och stil gör den till ett klokt val för daglig användning.

Se produkt och pris på:
Jollyroom

Duovagn vs kombivagn

Den stora skillnaden mellan en duovagn och kombivagn är att kombivagnen är en del i vilken man placerar en lift med hårda kanter i sittvagnen. En duovagn har två helt separata delar, en liggdel och en sittdel som man kan skifta emellan. Dessa delar är därför anpassade för att perfekt passa barnets olika stadier i livet. Liggdelen är exempelvis extra rymlig och rymmer extra utrustning på vintern.

Tips! Här hittar du bra kvalitetsvagnar: Jollyroom.se, BabyV eller på Pinkorblue (reklamlänkar).

Duovagn

Duovagnen anses vara den mest kompletta vagnen på marknaden. Duovagnen består av tre delar:

 • Chassi = stommen bär sitt- eller liggdelen på vilken hjul, mm är fäst vid.
 • Liggdel = används från det att barnet är nyfött tills dess att barnet kan sitta själv.
 • Sittdel = används från det att barnet kan sitta upp tills barnet är 3 år gammalt.

När du använder duovagnens liggdel, så bäddar du denna med en tunn madrass. I en duovagn är denna delen rymlig nog för att rymma lite extra filtar och annat under det kalla vinterhalvåret. När barnet är stort nog för att sitta själv så byter man ut hela liggdelen mot en sittdel.

Storlek på duovagn

En eventuell nackdel med en duovagn är att den ofta är tung och klumpig. Oftast tycker de som köper en duovagn att den är helt fantastisk när man använder liggdelen men att den efter ett tags användande med sittdelen upplevs som för stor och tung. 

Många kompletterar därför efter ett tag med en sulkyvagn. Innan du överväger om du ska köpa en duovagn bör du kontrollera att vagnen går in i hiss, får plats i bilen och att du orkar lyfta in och ut den. Stämmer inte detta så är kanske inte duovagnen det val du ska göra.

Utseende / design

Hur en vagn ser ut är helt och hållet en smaksak. I vår huvudartikel om barnvagnar kan du läsa mer om olika typer av hjul och modeller som passar vid olika underlag. Design handlar mycket om hur saker ser ut och vilka färger man gillar. Detta är sannolikt saker som är viktiga precis när du börjar leta duovagn, men när du kommit in i analysen så kommer detta garanterat att bli allt mer sekundärt. Det är betydligt viktigare att rätt funktioner finns och att vagnen uppfyller din krav på säkerhet.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat ihop de vanligaste frågorna och svaren om duovagnar.

Vad är en duovagn? 

En duovagn är en barnvagn som består av tre delar; ett chassi, en liggdel och en sittdel. En duovagn kan användas under flera år och kan med tiden byggas om för att passa barnets behov. Med denna typ av barnvagn så får man flera vagnar i ett.

Hur länge använder man en duovagn?

En duovagn används från det att barnet är nyfött fram till dess att barnet är runt 3 år. De flesta duovagnar har en angiven maxvikt som avgör hur länge du kan använda vagnen.

Vad är skillnaden mellen en duovagn och kombivagn?

En duovagn och en kombivagn har samma användningsområde. De största skillnaderna är att en duovagn består av två delar, en liggdel och en sittdel, som kan bytas ut. Detta gör att en duovagn är som två vagnar i ett. En kombivagn är istället en sittvagn i grund, men med en avtag bara mjuklift som fungerar som en liggdel. Liften sätts i sittdelen och är enkel att bära med sig. En kombivagn är normalt smalare än en duovagn, vilket gör att det blir lite trängre för barnet.

Var hittar jag den bästa duovagnen?

Idag finns de flesta vagnar att köpa på nätet. Det finns också i alla större städer någon barn- och babybutik som är återförsäljare av barnvagnar. I listan här har vi sammanställt både de bästa duovagnarna och var du kan köpa dem. Läs gärna på ordentligt innan köp och kontroller pris på mer än ett ställe. 

Tyckte du faktan om duovagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnarliggvagnarsittvagnarduovagnarkombivagnarsyskonvagnarsulkyvagnar.

Emma

Inredning har alltid varit ett stort intresse för mig och när jag fick mitt första barn så ökade även intresset för produkter till barn. Med en nyfödd är det mycket att tänka på så för att du ska slippa göra samma produktresa som jag, så skriver jag på denna sajt ner mina bästa tips och råd avseende produkter till barn.

Senaste artiklarna